Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın bu bölümünde ERG araştırmacısı Özgenur Korlu, salgın dönemindeki belirsizliklerin eğitimi nasıl etkilediğini ele aldı.
Bir yılı aşkın süredir salgının etkileri konuşuluyor. Salgın öncesinde eğitim sisteminin en önemli özelliklerinden biri planlamaydı. Koronavirüs salgınının etkileri söz konusu planlama olduğunda da görüldü ve eğitim paydaşları pek çok belirsizlikle karşılaştı. Son olarak yüz yüze eğitimin başlayacağı bir gün önce duyuruldu. Belirsizliğin etkilerinin hem karar alma süreçleri hem de saha açısından değerlendirildiği programda, bu iki uç arasındaki iletişimin önemine dikkat çekildi. Güven, güçlenme ve bir arada olmanın önemi vurgulandı.
Programa konuk olan Müge Bakioğlu, karar alma süreçleri açısından belirsizliğin nedenleri ve önlenebilmesinin yollarını anlattı. Karar alıcılar ile paydaşlar arası ilişkide iyi yönetişim açısından güvenin önemine dikkat çeken Bakioğlu, okulun ve öğretmenlerin güçlenmesi gerektiğini belirtti. Bunun sağlanmasıyla okulların acil ihtiyaçlara hızlıca cevap verebilecek hale gelebileceğini söyledi. Öğretmen Ağı Ağ Koordinasyon ve Topluluk Yönetimi Sorumlusu olan Günalp Turan ise Öğretmen Ağı’nın bir topluluk olarak salgın dönemini nasıl geçirdiğini anlattı. Öğretmenlerin iyi olma haline dikkat çeken Turan, belirsizlikten ziyade salgın döneminde de yalnızlığın öğretmenleri etkilediğini belirtti. Öğretmenlerin belirsizliklere buldukları çözümlerle uyum sağladığını anlatan Turan, öğretmenlerin birlikte çalışıp deneyimlerini paylaşmasının bu çözümlerin ortaya çıkmasındaki en büyük etkenlerden biri olduğunu söyledi.
Bu Yazılar İlginizi Çekebilir